Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

Nedávno se mě jedna redakce zeptala, co všechno děláme pro občany, co můžou využít zdarma. A zjistila jsem, že toho není málo. Na konci března skončí v Pelléově vile Galerie Anderle. Více než desetileté spolupráce si vážím. Městská část Praha 6 v minulých letech přispívala nemalou částkou.

Nedávno se mě jedna redakce zeptala, co všechno děláme pro občany, co můžou využít zdarma. A zjistila jsem, že toho není málo.

Zdarma je vstup na desítky kulturních akcí pořádaných městkou částí – Čarodějnice na Ladronce, Ladronkafest, Opera v Šárce, mikulášská akce nebo vánoční akce, kam chodí desetitisíce lidí. Na náměstí Svobody máme pouliční knihovnu, vydáváme a do schránek rozesíláme i noviny Šestka, které právě držíte v rukou. Na internetu s námi můžete být ve spojení zdarma, prostřednictvím emailu, můžete si stáhnout aplikaci pro chytré telefony „Šestka do mobilu“ a mnoho dalšího. Nabízíme bezplatnou sociální právní poradnu. Jistě i Vy přijdete možná na další příklad toho, jak se Vám snažíme život v Praze 6 zlepšovat. Budu ráda, když mi napíšete Vaše tipy a nápady, jak být ještě lepší.

Na konci března skončí v Pelléově vile Galerie Anderle. Více než desetileté spolupráce si vážím. Městská část Praha 6 v minulých letech přispívala nemalou částkou.

Někdo ale může oprávněně namítnout, že Praha 6 za hodně peněz dostávala málo muziky. Pelléova vila ale není provozována proto, aby generovala zisk. Musí se ale určitě změnit několik věcí, které vilu táhnou ke dnu a do mlhy neviditelnosti pro veřejnost. Chceme co nejdříve zvýšit návštěvnost, zlepšit PR a informace na webových stránkách vily, musíme nabídnout zajímavý program.

Letošní rok má být ve znamení otevření tunelu Blanka, čeká se na zprovoznění metra do Motola a dokončení oprav stropní desky metra Dejvická. Hlavní město slibuje Praze 6 po letech čekání také zóny placeného stání. Zatím zde ale v Praze 6 žijeme uprostřed dopravních komplikací a neustálých slibů. To se musí urychleně změnit! A na radnici uděláme maximum, aby se tu konečně dalo parkovat a dobře jezdit. Aktuální informace budeme přinášet v Šestce a na webových stránkách www.praha6.cz