V Tatranu cvičí i miminka

náhled souboruÚspěšné Dejvické divadlo přichází s jarem s další premiérovou inscenací. Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, který teprve před svou smrtí potkal tu pravou ženu, nese název KAFKA `24.

Pidilidi je nazváno cvičení pro děti od 4 do 12 měsíců. Děti si procvičují a stimulují části těla pomocí říkanek u rodičů na klíně nebo sedí s rodiči na podložce. Jemnou motoriku procvičují s míčky, hračkami a hudebními nástroji. Gymbally jsou ideální k rozvoji a posílení hlubokého stabilizačního systému tím, že kojenec musí vyrovnávat stabilitu. Cviky jsou prosté, pro posílení svalů a s ohledem na věk dětí a jejich pohybovou vyspělost. Další věkové skupiny zaplňují Skřítci (1–2 roky), Dráčci (2–4 roky a Mini Téčko (3–5 let).

Pro děti jsou kromě říkanek a básniček připraveny překážkové dráhy, kde si zdokonalují chůzi, přelézání, podlézání i rovnováhu. Starší děti už skáčou, učí se házet s míčky nebo do nich kopat a zkouší si základní gymnastické prvky. Hodiny však nejsou zaměřené výhradně na sport a pohyb. Děti se učí rozlišovat barvy a tvary a procvičují i jemnou motoriku, např. při navlékání apod. Na všech hodinách je ovšem nejcennější vzájemná interakce, podobně jako při všech organizovaných cvičeních a hrách děti poslouchají pokyny, respektují ostatní a učí se spolupracovat. 45 minut stojí 80 korun.

Od února se v Tatranu otvírá sobotní herna. Bude otevřena každou sobotu od 10 do 12 hodin. Rodiče s dětmi mohou přijít kdykoliv a jednotná cena je 80 korun za dítě. K dispozici bude veškeré dostupné vybavení a pak záleží už jen na rodičích a dětech, jak tento prostor využijí. Herna bude otevřená jen do konce dubna, nahrazuje tak hraní na hřišti či parku v zimních měsících a za nepříznivého počasí.