Z deníku Městské policie v Praze 6

náhled souboruÚspěšné Dejvické divadlo přichází s jarem s další premiérovou inscenací. Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, který teprve před svou smrtí potkal tu pravou ženu, nese název KAFKA `24.

 Do akce se mimo strážníků Prahy 6 zapojili i psovodi pražské městské policie, zkontrolovali celkem osm míst, která jsou mimo jiného i předmětem jednání bezpečnostní komise Prahy 6. Bylo zkontrolováno 16 osob. O den později se ke kontrolám připojili i kolegové zPolicie ČR. Zkontrolovali zejména zahrádkářské kolonie a další místa celkem všesti okrscích Obvodního ředitelství městské policie Praha 6. Zkontrolováno bylo18 osob.

Záchrana zraněného muže. 11. ledna vpodvečer přijala hlídka strážníků zPrahy 6 oznámení, že před bytem muže ve Starých Dejvicích je jeho dcera, která se bojí o otcův život. Strážníci ihned vyrazili na místo, kde jim rozrušená žena sdělila, že otec je silný alkoholik, už dva dny nereaguje na zvonění a telefon je slyšet přes dveře bez odezvy. Muž byl poslední dobou hodně nemocný, ale jakoukoli léčbu odmítá. Žena měla klíče od bytu, jen se bála sama dovnitř vstoupit, proto ji strážníci následovali a našli muže ležícího vobývacím pokoji mezi odpadky. Muž byl při vědomí a částečně komunikoval, uvedl, že spadl zkřesla a uhodil se do hlavy. Stěžoval si na bolest hlavy, nohou a zad a nemožnost chůze. Strážníci ihned přivolali záchranáře, kteří muže převezli do nemocnice.

Vulgární reklama. 13. ledna si všimli strážníci, že se na železném plotě vedle vstupu do metra Hradčanská nachází erotická reklama o rozměrech cca 80 cm x 300 cm. Vzhledem ktomu, že na ní byla vyobrazena obnažená žena vnevhodné pozici a byla doplněna nápisy lákajícími kuspokojení sexuálních tužeb, strážníci tuto reklamu zdokumentovali a postoupili křešení. Nevhodná reklama byla odstraněna během dvou dnů.

Mrtvý divočák. 14. ledna dopoledne přijali pracovníci operačního střediska oznámení, že vDivoké Šárce leží na zemi hlava divokého prasete. Strážníci se vydali oznámení prověřit a po nálezu divočákovy hlavy kontaktovali hospodáře mysliveckého sdružení. Ten uvedl, že neví, zda divočák, jehož hlava se našla, patřil do jím spravované honitby, ale škoda vzniklá na zabitém zvířeti přesahuje hranici mezi přestupkem a trestným činem, proto strážníci na místo přivolali Policii ČR, která si celou věc převzala. Hospodář mysliveckého sdružení Divoká Šárka se obával, že tímto činem chtěl někdo pošpinit dobré jméno místních myslivců.