Mensa ČVUT jde do rekonstrukce, prodejna potravin končí

náhled souboruÚspěšné Dejvické divadlo přichází s jarem s další premiérovou inscenací. Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, který teprve před svou smrtí potkal tu pravou ženu, nese název KAFKA `24.

Provozovna bude otevřena pouze několik týdnů do Velikonoc, poté bude uzavřena. Objekt bude po rekonstrukci sloužit výhradně ČVUT. Vlastníkem objektu Technické menzy je ČVUT, které jeho rozvoj dlouhodobě plánuje. Provozovateli prodejny skončila nájemní smlouva už na konci roku, po dohodě byl prodej prodloužen. Prostory musí být vyklizeny do poloviny května. Uzavření prodejny Billa je negativně vnímáno všemi, kteří služeb využívají. Praha 6 jednala neúspěšně s ČVUT o možnosti náhradních prostor v areálu ČVUT, podařilo se dosáhnout pouze odložení uzavření prodejny o měsíc a půl. ČVUT nabídla společnosti Billa možnost zřízení minimarketu v prostorách koleje Orlík.

ČVUT připravuje rekonstrukci menzy dlouhou dobu. Vzniknout by zde měl Institut informatiky, robotiky a kybernetiky. Nákladnou investici nyní umožnilo přidělení peněz z EU z operačního programu Věda a výzkum pro inovace, a to až do výše 1, 1 miliardy korun. Jedná se o nejvýznamnější investici v této oblasti do pražského regionu za poslední roky.

Vybudováním institutu se vytvoří prostor pro vzájemnou provázanost společných výzkumných a vývojových aktivit jednotlivých fakult a součástí ČVUT.

Součástí rekonstrukce je i dostavba a přístavba stávajícího objektu menzy. Budovy budou mít nově devět a šest pater. Výškou však nepřesáhnou budovu sousední Fakulty strojní a elektrotechnické, tzv. monobloku. V podzemí vznikne parkoviště. Stavba bude zahájena v polovině tohoto roku a s dokončením se počítá na konci roku 2015.