Oprava železnice i stavba nové zastávky v Podbabě omezí provoz vlaků

náhled souboruÚspěšné Dejvické divadlo přichází s jarem s další premiérovou inscenací. Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, který teprve před svou smrtí potkal tu pravou ženu, nese název KAFKA `24.

V pracovní dny je zcela zastaven provoz linky S41 (Roztoky u Prahy – Praha-Libeň). U zastávkových vlaků S4 dojde k časovým posunům zpravidla o 30 minut a také k omezení ve špičkách pracovních dnů, především v méně využívaných směrech.

V časech od 7 do 21 hodin budou všechny stávající rychlíky R4 zastavovat ve stanici Roztoky u Prahy. Zavádí se nové spěšné vlaky linky R4 z Masarykova nádraží nebo z Hlavního nádraží, které zastavují pouze ve vybraných stanicích (zpravidla Praha-Holešovice (zast.), Roztoky u Prahy a Libčice nad Vltavou). Interval linky R4 je zkrácen na polovinu, tj. 60 minut, a kompenzuje tak naopak nutné prodloužení intervalu na lince S4.

Modernizací tratě dojde ke zvýšení rychlosti vlaků v úseku Praha-Bubeneč – Roztoky. Současně bude vybudována nová železniční zastávka Praha-Podbaba, která zajistí přímý přestup na MHD. Nová zastávka nahradí stávající zastávku v Bubenči. K výstavbě stanice v Podbabě dojde letos na jaře, do provozu bude uvedena nejpozději na konci letošního roku.