Pojďte tvořit společně

Pro zájemce všech věkových kategorií od dětí po seniory, jsou určeny výtvarné dílny, které organizuje městská část Praha 6 ve Skleněném paláci. A není potřeba zvláštního výtvarného nadání, zváni jsou všichni, kteří mají radost ze společného tvoření. Vstup a občerstvení jsou zdarma.

„Tvořit mohou společně rodiče s dětmi, babičky se svými vnoučaty, samotní senioři. Ale i školní mládež si může přijít vytvořit něco hezkého a užitečného. Je známo, že společná setkání při tvorbě upevňují sociální vztahy, ale také umožňují navazování nových kontaktů. A to právě chceme lidem zprostředkovat při vytváření věcí, které si pak mohou pro sebe odnést domů nebo věnovat jako dárek,“ říká o nové aktivitě organizované Prahou 6 radní Veronika Vymětalová, která je odpovědná za oblast kultury. Samotné výtvarné tvoření pak rozvíjí představivost, jemnou motoriku a učí pracovat s různými materiály, a to je další z cílů projektu. Pro ty, kteří si nemohou dovolit platit výtvarné kurzy v uměleckých školách nebo například placených kroužcích při DDM, je to možnost, jak hezky strávit volný čas a ještě si odnést svůj výrobek.

Setkávání ve Skleněném bude probíhat jednou měsíčně. Zájemci mohou přijít kdykoliv během odpoledne a zapojit se do připraveného programu pod vedením lektora.

První výtvarná dílna se bude konat 11. 3. a povede jej Petra Nemravová, která zájemce zasvětí do tajů práce s hmotou Fimo. Společně s ní si vytvoří barevné šperky z této polymerové hmoty, která umí napodobit přírodní materiály nebo vytvořit strukturu dřeva. Děti si mohou vytvořit záložky, přání nebo obrázky vytvořené metodou scrapbooking, kterou je naučí právě autorka knihy Fimo. Výrobky se po dokončení vypalují v peci, která bude na místě k dispozici. Další setkání, které se bude konat 8. dubna, nabídne výtvarnou dílnu na téma velikonoční zvířátka a filcové náramky.