Vnitroblok s ruinou se promění v park

náhled souboruÚspěšné Dejvické divadlo přichází s jarem s další premiérovou inscenací. Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, který teprve před svou smrtí potkal tu pravou ženu, nese název KAFKA `24.

Zastupitelé v únoru souhlasili s tím, že pozemek s budovou, které jsou majetkem státu, odkoupí za nabízenou cenu 4,77 milionu korun. Zchátralá budova se nachází na pozemku, na kterém je podle územního plánu možné stavět. Radnice tak předešla případnému zájmu developerů a získaný pozemek využije jako součást parkové plochy.

Také městská část původně uvažovala, že by na pozemku postavila kulturně společenské centrum, po konzultaci s místními občany však od záměru upustila. „Vyšli jsme vstříc místním lidem, kteří si zde centrum nepřáli. Po revitalizaci zde proto bude pouze park s vodním prvkem a relaxační pergolou,“ upřesnil místostarosta pro dopravu a životní prostředí Jan Záruba. V rámci úprav dojde k doplnění zeleně a rozšíření sítě cestiček. „Vše budeme předem konzultovat s lidmi, kteří v sousedních domech žijí a včas je seznámíme s jednotlivými návrhy na podobu parku,“ uvedl Záruba.

Demolice budovy se začne připravovat na náklady městské části hned po koupi pozemku. Na ni naváží parkové úpravy.