Vyléčená káně se vrátila do Šáreckého údolí

náhled souboruÚspěšné Dejvické divadlo přichází s jarem s další premiérovou inscenací. Hra inspirovaná posledním rokem života Franze Kafky, který teprve před svou smrtí potkal tu pravou ženu, nese název KAFKA `24.

Káni lesní bojující o život našel veterinární lékař cestou do své ordinace. Vyčerpaného, topícího se dravce spatřil v Litovickém potoce. Nedával jí příliš šancí, ale z potoka ji vysvobodil a poskytl jí první pomoc. Pak se obrátil na Pražskou zvířecí záchranku. Po příjezdu ochránců přírody káně pouze ležela a s otevřeným zobákem těžce vydechovala. Následoval převoz do Záchranné stanice hlavního města Prahy, kde jí odborníci poskytli maximální péči.

Káně se díky jejich starostlivosti rychle zotavila. Po dvou dnech již začínala projevovat touhu po životě a po měsíční rehabilitaci byl dravec plný síly připraven pro návrat do volné přírody. Okroužkovanou a vyléčenou káni lesní pak herec David Matásek vypustil u Šáreckého údolí, kde má ideální podmínky pro svůj budoucí život.

Pražská zvířecí záchranka

Český svaz ochránců přírody zachraňuje zraněná volně žijící zvířata v Praze. Najdete-li zvíře, které potřebuje pomoc člověka (nejedná se o psy, kočky a jiné domácí mazlíčky), volejte pohotovostní linku 774 155 155. Poradí, co dělat, a pokud bude třeba, pro zvíře si přijede. Zajistí mu odbornou pomoc a umístí ho v některé ze záchranných stanic.

Pražská zvířecí záchranka pomáhá od roku 2009. Za tu dobu zachránili její pracovníci více než 1800 zvířat v nouzi. Ochranáři pro svou činnost hledají sponzory a dárce. Více informací na info@csop.cz nebo na telefonu 774 155 155.

Vyléčenou káni na svobodu vypustil herec činohry Národního divadla David Matásek společně s pracovníky Pražské zvířecí záchranky.