Připravuje se revitalizace parku v Bubenči

náhled souboruMěstská část v letošním roce připravuje revitalizaci Parku Generála Lázaro Cárdenase del Río v Bubenči.

Park se nachází v sousedství parku nám. Interbrigády, při ulicích Terronská a Antonína Čermáka. Parkový prostor ale v současné době není zcela využitý, a to z důvodu nevhodného prostorového řešení i neutěšeného stavu části vybavení.

První etapa rehabilitace parku má zahrnovat obnovu hlavní rekreační plochy parku včetně přidání nové zeleně i omlazení zeleně stávající. V druhé etapě dojde k úpravě dopravního řešení a rozšíření parku na východní straně.

Atraktivitu parku mají zvýšit nově zakomponované vodní prvky spolu s pítkem, upravené pěší cesty i nové lavičky. V parku, který nese jméno mexického generála a pozdějšího prezidenta, mají zájem prezentovat svoji historii formou soch jihoamerické státy, které nabídly plastiky a busty některých státníků. V současné době park již zdobí busta Benita Juáreze, mexického hrdiny a též pozdějšího prezidenta, a socha venezuelského politika Simona Bolívara. Součástí úprav proto má být přemístění stávajících soch a umístění nových plastik do opraveného parku. V rámci úprav bude předlážděn parkovací prostor před ZŠ A. Čermáka a přibudou také stojany na kola.