Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

Jaro je v Praze 6 ve znamení farmářských trhů, jaká překvapení jste na trzích přichystali letos? Radnice plánuje setkání s občany Prahy 6, kdy a kde? Jaké akce městská část v dubnu ještě chystá?

Jaro je v Praze 6 ve znamení farmářských trhů, jaká překvapení jste na trzích přichystali letos?

Vyhlašujeme speciální akci „Hledáme farmáře“, kdy se můžou prostřednictvím internetových stránek farmářských trhů hlásit noví farmáři a po dohodě s organizátory pak můžou nabídnout své produkty. Stánky zde budou mít i zástupci vybraných států, jejichž velvyslanectví na Praze 6 sídlí – první bylo například Mexiko. Na každém trhu podpoříme jednu charitativní organizaci, budeme učit, jak správně třídit odpad. Trhy letos vycházejí na 33 sobot a jsou vždy od 8 do 14 hodin.

Radnice Prahy 6 byla první městskou částí, která s farmářskými trhy začínala. Otevřeli jsme už čtvrtou sezónu a jsem ráda, že je o farmářské trhy rok od roku větší zájem a stávají se vyhlášenými i za hranicemi šesté městské části. Těším se, že Kulaťák znovu zaplní tisíce lidí, hned na první zahajovací sobotu padl návštěvnický rekord, na trhy přišlo 7 tisíc návštěvníků. Kompletního průvodce, včetně novinek z trhů najdete na www.farmarske-trhy.cz, www.praha6.cz

Radnice plánuje setkání s občany Prahy 6, kdy a kde?

Letošní první navazující setkání bude s občany Petřin, termín je 17. dubna od 17 hodin v Ústavu makromolekulární chemie. Hlavní dvě témata budou probíhající stavba metra a revitalizace sídliště Petřiny. Celkem pro letošní rok plánujeme hned šest termínů setkání s občany tak, abychom navštívili všechny části Prahy 6. Dolní Sedlec, Ruzyně a Liboc byly vloni první části Prahy 6, kde radnice setkání s občany uspořádala. Poslední letošní setkání je naplánováno v listopadu ve Veleslavíně a Vokovicích. Konkrétní termíny jsou na našem radničním webu.

Jaké akce městská část v dubnu ještě chystá?

Největší dubnovou akcí lámající rekordy jsou „Čarodějnice na Ladronce“. I letos máme na předvečer Filipojakubské noci připravenou čarodějnickou vatru a hlavně pro děti nebudou chybět různé soutěže, sportovní exhibice, divadelní představení, volba Miss čarodějnice, koncerty a světelná show.

30. dubna na Ladronku určitě přijďte!