Začal úklid ulic i zeleně

V Praze 6 začalo komplexní čištění komunikací, které potrvá do června. Úklid provádí TSK, která denně uklidí desítky ulic.

Blokové čištění probíhá od 8 do 15 hodin. Čištění probíhá bez odtahů aut, řidiči jsou však povinni respektovat značku zákaz zastavení. Městská policie bude za porušení zákazu udílet pokuty. Značky s podtabulkou, kde je uveden datum a čas, budou v ulicích rozmístěny sedm dní před zahájením čištění v konkrétní ulici. Harmonogram naleznete v 6 na str. 12.

Informace o blokovém čištění v dané lokalitě lze zjistit na www.tsk-praha.cz v odkazu „Čištění komunikací“. Informace do mailu lidé získají i díky bezplatné službě TSK info. Zájemci naleznou odkaz na službu na stránce www.tsk-praha.cz.

Pro jarní úklid odpadu ze zahrádek i objemného odpadu z domácností jsou obyvatelům Prahy 6 k dispozici velkoobjemové kontejnery, které zajišťuje městská část. Přistavují se v sobotu do 12 hodin a na stanovišti zůstávají do pondělí 12 hodin. Jednotlivé lokality s termíny postupně najdete v Šestce na úřední desce na straně 11.

Kontejnery jsou určeny jak k likvidaci rostlinného odpadu, tak i objemného odpadu z domácností. Kontejnery průběžně přistavované magistrátem jsou na stanovištích pouze 4 hodiny od 16 do 20 hodin.