Zlatý erb: porota ocenila aplikaci do mobilu

náhled souboruAplikace Šestka do mobilu je druhou nejlepší elektronickou službou v krajském kole letošního ročníku soutěže Zlatý erb.

Webové stránky Praha6.cz se umístily na třetím místě. O ocenění odborné poroty se ucházelo 22 městských částí, které do soutěže přihlásily rekordních 28 elektronických služeb.

Praha 6 je v soutěži rekordmanem. „Od roku 2004, kdy se soutěž zaměřená na weby a elektronické služby pořádá, drží Praha 6 už 19 Zlatých erbů. S řadou služeb a aplikací přišla jako úplně první,“ říká starostka Marie Kousalíková.

Webové stránky Praha 6 změnila po osmi letech. „Nová grafika, nové řazení rubrik a možnost navolit si záložky a vlastní menu podle toho, co uživatele nejvíce zajímá, porotu zaujala. Heslo webu je rychle, stručně, přehledně,“ řekl Adam Halmoši, tiskový mluvčí Prahy 6. Webové stránky i mobilní aplikace nabízejí i speciální služby, například rezervační systém, kdy si můžete předem objednat na osobní návštěvu u úředníka nebo nastavení vlastního menu podle toho, co vás o Praze 6 zajímá.

Praha 6 spustila mobilní aplikaci „Šestka do mobilu“ pro chytré telefony jako první z pražských radnic. Je dostupná pro mobilní telefony s operačním systémem Android a pro uživatele telefonů iPhone. Aplikace jsou ke stažení zdarma na www.praha6.cz

Městská část pokračuje v trendu, kdy se snaží s veřejnosti komunikovat pomocí nejnovějších technologií. Například využívá SMS InfoKanál, jehož prostřednictvím informuje občany o důležitých událostech pomocí SMS zpráv, které registrovaným odběratelům rozesílá. Jako první též nabídla občanům SMS Podatelnu,” řekl Halmoši. Mezi další elektronické služby, které Praha 6 nabízí je lokální MMS-ing, kdy lidé mohou úřadu zasílat fotografie situací, které může úřad pomoci vyřešit.

 

Tvůrce stránek Radek Pilát s oceněním.