Markéta přivítá Grand Prix

náhled souboruBřevnovský stadion Markéta bude už 31. května hostit nejvýznamnější sportovní událost, plochodrážní Grand Prix.

Speedway Grand Prix je seriál dvanácti závodů pořádaných po celém světě, který určí plochodrážního mistra světa. O titul světového šampiona bojuje patnáct nejlepších jezdců planety, kteří si účast vybojovali v předcházející sezoně. V každém závodě se k nim přidá ještě jeden domácí jezdec.

Praha 6 jako hostitel květnového závodu přivítá elitu světového plochodrážního sportu už poosmnácté v řadě, čemuž se žádný jiný pořadatel rovnat nemůže. Na Markétě budou startovat všechny hvězdy současné ploché dráhy včetně legend, jako jsou Američan Greg Hancock nebo Dán Nicki Pedersen, chybět nebudou ani skvělí Australané Chris Holder a Darcy Ward. Nebo Tai Woffinden, který vybojoval titul mistra světa, ačkoli závodil velkou část sezony se zlomenou klíční kostí. Potetovaný Brit loňskou výhrou v Praze a následným ziskem titulu mistra světa znovu potvrdil nepsané pravidlo, podle něhož se vítěz pražského závodu zpravidla na konci stává mistrem světa. Bylo tomu třikrát za poslední čtyři roky a sedmkrát za předcházejících sedm ročníků Grand Prix.

Žádný z českých jezdců se do Grand Prix neprobojoval, a tak bude jediným zástupcem domácí ploché dráhy držitel divoké karty, jenž oblékne vestu s číslem šestnáct. Jeho jméno bude známo až po uzávěrce vydání Šestky. Ať už bude letošní divokou kartou jakýkoli závodník, je jisté, že bude těžit z podpory Centra sportu Ministerstva vnitra. To je stejně jako Praha 6 klíčovým partnerem závodu. Největší možnou podporou ale zůstávají fanoušci, kteří ženou kupředu závodníky jedoucí stokilometrovou rychlostí na motorkách bez brzd.

Více na www.speedway-prague.cz.