Oslavy Velikonoc a dobročinný koncert u kláštera

náhled souboruDva týdny zajímavého programu pro malé i velké na oslavu Velikonočních svátků připravila městská část zdarma v Písecké bráně.

Na velikonočním koncertě se předvedli žáci ZUŠ Nad Alejí na Petřinách. O Květné neděli vystoupil se svým programem herec Petr Vacek a Jiřina Mencáková, kteří s dětmi zpívali, soutěžili a hráli jim divadlo. Vrcholem oslav bylo velikonoční provedení Mozartova Requiem v podání sólistů Národního divadla a Státní opery Praha Ludmily Vernerové, Sylvy Čmugrové, Milana Vojty a Ivo Hrachovce, sboru Vox Pragae, orchestru Praga Symfionietta pod taktovkou Miriam Němcové, které posluchači sledovali v zaplněné Písecké bráně. Na Boží hod velikonoční zahrál divadelní soubor Buchty a loutky pohádku Zlatá husa a na Velký pátek vystoupil lidový soubor Plzeňský mls s koledami, písničkami a ukázkou lidových zvyků, tradic a nástrojů.

O posledním dubnovém víkendu se v břevnovském klášteře konal již 8. ročník humanitárního koncertu Motol -Motolice. Výtěžek 240 tisíc korun půjde nadaci „Národ dětem“, která pomáhá nemocným dětem hospitalizovaným na Klinice dětské hematologie a onkologie 2. lékařské fakulty UK a FN Motol. Praha 6 na organizaci koncertu přispěla částkou 100 tisíc korun, které v podobě šeku předala pořadatelům starostka Marie Kousalíková. V rámci programu vystoupili Tata/Bojs a Dan Bárta s Illustratosphere.