Praha 6 má první discgolfové hřiště na Ladronce

náhled souboruFanoušci atraktivního mladého sportu – discgolfu, který vznikl v 70. letech v USA a od té doby si získává stále větší popularitu po celém světě, mají svoje první stabilní hřiště na Ladronce.

Jde o hru, která je určena skutečně pro každého. „Discgolf je sport, který dokáže zaujmout všechny napříč generacemi i společenským postavením. Obzvláště baví dospívající a seniory. Discgolf je aktivita na nedělní odpoledne s rodinou, ale i vrcholový sport,“ vysvětluje důvody pro vznik nového hřiště na Ladronce radní pro sport a volný čas Ondřej Balatka.

Vychází se z pravidel klasického golfu s tím rozdílem, že místo holí a míčků hráč hází létající talíř, který se snaží umístit do discgolfového koše. Ten je ekvivalentem golfové jamky. Hráč, který projde celé hřiště s nejnižším počtem hodů, v případě Ladronky 9 košů s celkovou délkou 868 metrů, se stává vítězem.

Koše jsou dle Balatky rozmístěny na místa, kde je minimální riziko, že by se hráči střetli s bruslaři nebo cyklisty a nejsou tak ohroženy již zavedené aktivity.

„Nové hřiště se řadí k nejnáročnějším u nás, jak délkou, tak obtížností. Jeden z velkých turnajů discgolfové ligy Czech Open se na Ladronce koná od roku 2003. Dosud probíhaly turnaje pouze na dočasně instalovaných koších. To svědčí o dlouhodobé tradici discgolfu na břevnovské pláni,“ říká Přemek Novák, designér parku.

Hřiště je zdarma přístupné každému. Disky jsou k zapůjčení v usedlosti Ladronka.

Slavnostní otevření hřiště 12. 5. od 9 hod.

9–12 hod. program pro školy

13 hod. výuka hry pro veřejnost

15 hod. turnaj pro veřejnost

Discgolfové hřiště na Ladronce přitahuje hráče všech generací.