Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

 

Vážení spoluobčané,

když jsem se nedávno pana primátora na jednání zastupitelstva hlavního města Prahy zeptala na termín, kdy bude tunel Blanka otevřen, jasná odpověď nezazněla. Snad léto? Možná podzim? Bude záležet na výsledku soudního sporu. Ten už skončil, Metrostav už obnovil práce, jenže hlavní město čelí další žalobě a termín otevření je znovu v ohrožení. Jsem ale optimista a po posledním setkání s primátorem doufám, že tunel bude už na podzim v provozu.

Jedno datum je ale jasné a z dějin lidstva ho už nikdy nikdo nevymaže. Svět si v květnu připomene 69 let od konce největšího a nejničivějšího válečného střetnutí v dějinách lidstva – 2. světové války. Ve čtvrtek 8. května pořádá Praha 6 tři pietní akty – na Vítězném náměstí v Dejvicích je památník československým zahraničním vojákům. Zde položíme věnce ve 14 hodin. Přesuneme se do Technické ulice, kde uctíme památku českých parašutistů a pieta v Praze 6 skončí na náměstí Svobody u památníku padlým československým letcům.

Pro sportovce jsme na pondělí 12. května přichystali lahůdku – otevřeme první discgolfové hřiště na Ladronce. Baví vás víc knížky a rádi píšete? Tak právě pro vás máme projekt „Literáti z naší čtvrti“ představující literární osobnosti a máte šanci stát se spisovatelem. Ty nejmenší i s rodiči zvu 31. května do obory Hvězda, která se promění v kouzelný Pohádkový les. Začala také letošní sezóna na koupališti Petynka, kde bude nové brouzdaliště, vylepšené hřiště a ceny vstupného jsme nezvýšili ani o korunu.

Květen je považován za měsíc lásky. Věřím, že stejně jako já máte Prahu 6 rádi a žije se vám zde dobře. Přeji vám, abyste si tady se svou láskou užívali každý den a těm, kteří hledají, aby lásku v Praze 6 co nejdříve našli.

Vaše Marie Kousalíková