Bezbariérová 6 do mobilů

náhled souboruNevíte, jaké bariéry na vás čekají v budovách úřadů, ve zdravotnických zařízeních, ve školách? Nechte se informovat pomocí nové mobilní aplikace Bezbariérová 6.

Nejen pro hendikepované spoluobčany, ale pro všechny, kteří se při vstupu do budov musejí vypořádat s bariérami, připravila městská část novou aplikaci pro chytré telefony. „Velmi jednoduše si díky aplikaci vyhledají, jakým způsobem je zajištěn přístup do jednotlivých budov na území naší městské části, ať už jde o zdravotnická zařízení, školy nebo divadla,“ říká radní pro sociální oblast Petr Ayeboua. Dodává, že jde o přenesení již fungujícího programu, který před lety připravila Praha 6 ve spolupráci s Pražskou organizací vozíčkářů a který z hlediska bariérovosti mapuje objekty v Praze 6. „Z tištěné brožury jsme se posunuli na web a nyní i do mobilních telefonů. Což je mnohem praktičtější a uživatelsky účinnější, protože aktuální informace lidé získají přímo na ulici,“ upozorňuje Ayeboua. Aplikace po rozkliknutí okamžitě ukáže, jak dalece je který objekt přístupný pro vozíčkáře nebo pro rodiče s kočárkem. Nabízí také vyhledávání bezbariérových spojů MHD, jedním kliknutím lze též dárcovskou sms podpořit charitativní projekty.

Křest nové aplikace se uskuteční 17. června od 17 hodin v Písecké bráně a bude doprovázen koncertem skupiny The Tap Tap. Současně proběhne vernisáž výstavy vtipů černého humoru nazvaná Tap Tap načerno. Výstava je součástí celostátního turné, které propaguje sbírku na dostavbu Jedličkova ústavu a zároveň upozorňuje na schopnosti komunikovat o vážných věcech s nadhledem.