Medailová sklizeň Tatranu Střešovice

náhled souboruJeden z nejúspěšnějších sportovních klubů z Prahy 6 potvrdil i letos skvělou kondici. Florbalisté Tatranu Střešovice si úspěšnou sezónu ozdobili medailemi.

Tým mužů si z extraligových bojů odnesl stříbrné medaile. Divákům se představil v závěru soutěžního ročníku v O2 Aréně, kde před téměř 10 tisíci fanoušky florbalového superfinále prohrál s Vítkovicemi 1:3 a trofej nechal obhájit jeho loňského vítěze. Po loňské bronzové sezóně se tak dá říct, že střešovický florbal kráčí rok za rokem nazpět k titulu. Florbalové juniorky a dorostenci zakončili celosezónní úsilí ziskem titulu Mistra ČR. Junioři a dorostenky pak skončili o stupínek níž a v široké celostátní konkurenci brali stříbrné medaile. Již tak pestrou paletu úspěšných sportovců od mládeže po dospělé ještě doplnili florbaloví veteráni, kteří titul mistra ČR bohužel neobhájili a po porážce s Vítkovicemi se museli spokojit s druhým místem.

Medailové týmy Tatranu Střešovice se vyvíjejí z mládežnické základny. Díky kvalitnímu fungování trenérského týmu Tatran zintenzivněl spolupráci se základními školami na Praze 6. Na ZŠ Červený Vrch vedou střešovičtí odborníci florbalové kroužky a na závěr roku celodenní florbalový turnaj. Novinkou letošního léta je spuštění prvního mezinárodního florbalového kempu pro mládež, Open Camps 2014, který se bude konat v červenci ve Střešovicích.

Florbalový tým mužů z Tatranu Střešovice si z letošního ročníku extraligy odnesl stříbro. Juniorky a dorostenci jsou Mistry ČR.