Opravované byty byly k nahlédnutí

náhled souboruZrekonstruované obecní byty v domech mezi ulicemi Nad Kajetánkou a Patočkova si měli uplynulý měsíc možnost prohlédnout zájemci z řad veřejnosti i jejich nájemníci. To v rámci dnů otevřených dveří, které spolu s městskou částí zorganizovala společnost Sneo.

„Praha 6 nyní dokončuje další etapu oprav bytových domů za téměř 38 milionů korun. Zrekonstruovala byty, které slouží převážně pro sociálně slabší lidi a pro rodiny s dětmi. Domy nechala zateplit a přidala k nim výtahy,“ řekl Štěpán Stupčuk, místostarosta Prahy 6. „Domy jsou přes šedesát let staré. Neměly proto odpovídající zázemí," doplnil Stupčuk.

Radnice postupně opravuje osm obytných celků o dvaceti vchodech, v nichž je 336 bytů. První dům zkolaudovala v roce 2011, poslední rekonstrukce by měla být hotova do konce letošního roku. Radnice v průběhu oprav musela nájemníky dočasně přestěhovat do náhradního ubytování. Ti se budou vracet do moderních bytů, kde je nové plynové topení, nové podlahy, obklady a vyměněná okna i sociální zařízení.