Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

 

Praha 6 dodržela svůj slib a vyhlašuje dodatečné zápisy dětí do nových tříd v mateřských školách. Termín zápisů je pro nově budované třídy ve čtyřech školkách společný – 25. srpna 2014. Přijmout můžeme 147 dětí. Všechny tříleté děti bydlící v Praze 6 by tak měly být umístěny v našich školkách a rodiče spokojeni. Více o zápisech je na straně č. 11 nebo na webu www.jakdoskolky.cz.

V této Šestce také máte možnost hlasovat ve dvou anketách. Ptáme se vás, jaký byste chtěli park v Thákurově ulici a chceme znát názor (nejen) obyvatel Dědiny na chystané prodloužení tramvajové trati na Dědinu.

Máme pro vás soutěž „Pes Prahy 6“. Na šestce je totiž hlášeno přes 7 600 psů, což je druhý největší počet v metropoli. Nejoblíbenější jméno pro psa je Ben, pro fenky Beny a trojici nejčastěji hlášených plemen vévodí kříženec, následovaný jezevčíkem a na třetím místě je yorkšírský teriér. A jakého čtyřnohého kamaráda máte doma vy? Neváhejte se zapojit.

Pro milovníky knih, kultury a literatury pokračuje letošní první ročník mimořádného projektu Literáti z naší čtvrti. Na první procházky, besedy a obě výstavy přišly už stovky lidí a stále pokračuje také literární soutěž o novou spisovatelskou naději. Kdy a kde se můžete potkat s některým ze slavných literátů? Přehled najdete na www.literatiznasictvrti.cz a vstup na všechny akce je pro vás zdarma. Přehledně jsme pro vás další hlavní akce seřadili na následující straně.

Už za několik dní začíná astronomické léto. Jaký bude jeho začátek? Meteorologové předpovídají, že „teplotně i srážkově normální”. Na dlouhodobé předpovědi jsou zatím opatrní. Jisté je ale to, že na Praze 6 jsme pro vás na červen připravili desítky akcí a věřím, že je počasí nepokazí a společně s námi si je užijete.