Tramvajová výluka Břevnov 28. 6.–29. 8.

náhled souboruPo dobu rekonstrukce tramvajové trati v Břevnově tramvaje pojedou pouze na Malovanku.

Pražský dopravní podnik připravuje během léta rekonstrukci tramvajové trati v Břevnově. Výluka bude zahájena 28. června a potrvá do 29. srpna.

Po dobu rekonstrukce tramvajové tratě budou tramvajové linky ve směru z centra ukončeny v zastávce Malovanka. V úseku Malovanka – Bílá Hora bude zavedena náhradní autobusová doprava s umístěním zastávek dle postupu stavebních prací poblíž stávajících zastávek tramvají. Konkrétní linkové vedení tramvají bude dále ovlivněno dalšími souběžnými prázdninovými akcemi. Dle postupu výstavby bude dále dotčena i oblast autobusových zastávek Vypich s lokálními přesuny zastávek.

Rekonstrukci trati v úseku od Vypichu po ulici Pod Královkou realizuje pražský dopravní podnik. Vyměnit by se mělo více jak dva a půl kilometru zastaralého tramvajového tělesa z velkoplošných panelů za novou konstrukci. Trať bude v Bělohorské ulici mezi kolejemi zatravněna. Oprava s sebou přinese úpravy zastávek i přechodů pro chodce. Zastávky budou nově bezbariérově přístupné a některé vybaveny přístřeškem.

Podrobné informace o změnách v provozu budou k dispozici před zahájením stavby na tramvajových zastávkách, na webech www.ropid.cz, www.dpp.cz i www.praha6.cz.

Rekonstrukce trati naváže na současnou opravu tramvajové smyčky na Vypichu, která probíhá v souvislosti s pokračující stavbou metra.