Aplikaci pro hendikepované pokřtili The Tap Tap při koncertě

náhled souboruHendikepovaní lidé se v Praze 6 mohou orientovat lépe díky nové aplikaci do chytrých mobilních telefonů.

Aplikace „Bezbarierová 6“ jim pomůže rychle a jednoduše zjistit, jak složitě jsou přístupné desítky institucí, úřadů a objektů. Ke stažení je zdarma na webu Prahy 6 a facebooku bezbarierova6.

Novou aplikaci pokřtili u Písecké brány ti nejpovolanější – známý soubor hendikepovaných hudebníků The Tap Tap, který zavítal do Prahy 6 v rámci Turné černého humoru. Výstava vtipů o postižených má mimo jiné upozornit na veřejnou sbírku na dostavbu Jedličkova ústavu v Praze.

„Jsme rádi, že Praha 6 podpořila naše turné za dostavbu Jedličkova ústavu a umožnila i realizaci. Zároveň nás těší, že můžeme rozšířit povědomí o mobilní aplikaci, která usnadní život a orientaci lidem s hendikepem,“ řekl Šimon Ornest, předseda občanského sdružení TAP.

Koncert měl u diváků velký ohlas.

Soubor The Tap Tap pokřtil aplikaci Bezbariérová 6,která má usnadnit pohyb hendikepovaným lidem.

Černý humor pomáhá Jedličkovu ústavu. K dostavbě Jedličkova ústavu v Praze má pomoci putovní výstava černého humoru Tap tap načerno.

Sbírku lze podpořit na www.sbirkajus.cz nebo rádcovskou DMS ve tvaru DMS SBIRKAJUS odesláním na číslo 87777. Rozjezd sbírky podpořilo5 miliony korun hlavní město Praha, k současné chvíli se vybralo 5 274 677,38 Kč.

Bezbariérová Šestka do mobilu

Praha 6 se již několik let snaží hendikepovaným spoluobčanům maximálně věnovat.

Vloni spustila ve spolupráci s Pražskou organizací vozíčkářů speciální webové stránky www.bezbarierova6.cz, které mapují více než sto objektů v Praze 6

„Aplikace je mnohem praktičtější a uživatelsky účinnější, protože aktuální informace lidé získají přímo na ulici. Díky aplikaci si nejen hendikepovaní občané vyhledají, jakým způsobem je zajištěn přístup do jednotlivých budov na území naší městské části, ať už jde o zdravotnická zařízení, školy nebo divadla,“ řekl radní pro sociální oblast Petr Ayeboua, který aplikaci v Písecké bráně představil a ihned předvedl, že například radnice Prahy 6 je pro vozíčkáře zcela bezbariérová.