Archa opět v Dejvickém

náhled souboruŽáci a studenti ze Základní školy speciální a Praktické školy z Rooseveltovy ulice ze školního divadelního souboru Pestro se i letos na chvíli stali opravdovými herci.

Své umění si mohli vyzkoušet a předvést na divadelních prknech Dejvického divadla, které bezplatně nabídlo své prostory pro školní představení. A nejen to, role vypravěče příběhu o Noemově arše se ujal populární herec Ivana Trojan. Biblický příběh o potopě světa sledovaly děti z pěti blízkých a spřátelených základních škol. I přes danou jinakost herců se podařilo opět navodit terapii divadlem – sdílet s diváky radost z potkávání a naslouchání. Dejvickému divadlu pak patří velké poděkování za to, že pro školní představení zdarma poskytlo prostory a technické zázemí. Divadelní projekt neuspěl v grantovém řízení Prahy 6 a hrozilo, že tradiční akce speciální školy v Dejvickém divadle speciální školy bude muset skončit.

Na podporu speciální školy Rooseveltova směřoval tradičně i výtěžek XIV. ročník Hanspaulského festivalu, kde se utržilo 8 300 korun.

Předposlední červnový víkend se na louce pod zámečkem představily začínající kapely, ve kterých účinkovali žáci hanspaulské základky, slovenská skupina Atmosferik a známí hanspaulští matadoři Bluesberry a Krausberry.