Dukla skončila sedmá, Pospěch třetí mezi střelci

náhled souboruPrvoligová Dukla Praha ukončila sezónu na 7. místě tabulky nejvyšší české fotbalové soutěže. V červenci A mužstvo zahajuje přípravu na nový ročník soutěže, s novým názvem Synot liga.

Na prvoligové boje se mohou fanoušci Dukly těšit už koncem července, kdy poslední červencový víkend nejvyšší fotbalová soutěž začíná. A jaká byla uplynulá sezóna? Za poslední tři ročníky přišlo na Julisku nejvíce diváků, průměrně 2 765 diváků na jedno utkání. Ti mohli vidět celkem 16 branek v síti soupeřů. Na venkovních hřištích hráči nastříleli 11 gólů.

Vstup do uplynulé sezóny se fotbalovému klubu z Prahy 6 vydařil, po remíze na domácím hřišti se Znojmem následovala výhra 4:0 nad Olomoucí. Hvězdou utkání byl dukelský hráč Zbyněk Pospěch, autor všech branek vyrovnal ligový rekord, kterého před ním dosáhli jen čtyři hráči. Následoval úspěšný podzim, který byl korunován dvěma vítěznými zápasy na venkovních hřištích (Liberec, Olomouc) a čtvrté místo ligové tabulky.

Start jara byl uspokojivý, Dukla na domácím hřišti porazila Teplice a posunula se na třetí příčku tabulky. Tu dlouho neudržela, začala ji trápit produktivita v ofenzivní části hry a hráče pronásledovala zranění. Jarní kolo Dukla zakončila utkáním se sestupujícím týmem, s kterým celou sezonu zahajovala – 1. SC Znojmo FK a zvítězila dvěma brankami Zbyňka Pospěcha. Přesto, že se na jaře příliš nedařilo, Dukla se může pochlubit čtvrtou nejlepší obranou v lize, z 30 odehraných utkání obdržela celkem 37 branek.

Úspěchem A týmu je i 3. místo Zbyňka Pospěcha v tabulce ligových střelců.