Kolem nových stanic metra se pracuje na povrchových úpravách

náhled souboruStavba metra z Dejvic do Motola postupuje kupředu nejen pod zemí, ale i na povrchu. V místech budoucích stanic se intenzivně pracuje na definitivních povrchových úpravách. Dopravní omezení pomalu mizí.

Výrazně si oddechli lidé ve Vokovicích, kde je již zasypána stavební jáma stanice Nádraží Veleslavín. Po více než dvou letech je tak v provozu křižovatka Veleslavínská – Evropská směrem na Petřiny. Ta je nově rozšířena o jeden odbočovací pruh do Evropské. Dokončovací práce probíhají i na podchodech, které vedou pod Evropskou ulicí. Začalo se také s budováním terminálu pro autobusy, který bude umístěn v bezprostřední blízkosti stanice metra.

Točka autobusů se připravuje také u budoucí stanice Bořislavka za budovou Uniqa. Kolemjdoucí mohou spatřit na Červeném vrchu již instalované výtahy. V křižovatce s Liberijskou ulicí dodavatel stavby připravuje zprovoznění dočasné světelné signalizace přechodu pro chodce, která bude fungovat do doby, než bude zprovozněn nový podchod. U stanice Petřiny se kolem nového vestibulu již pracuje na konstrukcích vozovek a parkovacích stání.

Součástí stavby metra je též nový autobusový terminál uvnitř tramvajové smyčky na Vypichu, který bude sloužit jako obratiště pro autobusy.

Rekonstrukce smyčky probíhá v koordinaci s rekonstrukcí tramvajové trati na Bělohorské. Na Vypichu přibude také nová zastávka v Kukulově ulici směrem k Motolu.

Podle upraveného harmonogramu by stavební práce kolem stanic metra měly být dokončeny v listopadu letošního roku. Samotné zprovoznění metra je plánováno na začátek dubna 2015.

Více informací o stavbě metra poskytuje informační středisko stavby, K Lánu 2, které je otevřeno každé úterý od 14 do 18 hodin, i během prázdnin. O postupu stavby pravidelně informuje www.praha6.cz.