Pohár Prahy 6 i Amos tour mají své vítěze

náhled souboruSportovně nejzdatnější školáky mají školy Petřiny-jih a Emy Destinnové. Ukázaly to celoroční soutěže zdatnosti o Pohár Prahy 6 a Amos tour.

Soutěže zaměřené na nejrůznější sporty, ale i obecnou sportovní dovednost a koordinaci, jsou určeny nejen sportovcům, ale skutečně širokému spektru dětí všech ročníků základních škol. To potvrzuje i velká účast, obě soutěže dohromady napočítaly přes sedm tisíc soutěžících.

12. ročník sportovní soutěže pro děti ze základních škol a víceletých gymnázií O pohár Prahy 6 vyhrála škola Petřiny-jih, druhá skončila škola E. Destinnové a třetí školáci ze ZŠ Bílá.

Během roku se do soutěží zapojilo 4603 dětí, které se utkaly v závodech a turnajích různého sportovního odvětví: atletiky, míčových her, netradičních sportů, plavání, orientačního běhu ad. – celkem 30 sportovních odvětví. Řada soutěží pokračovala krajskými a celostátními koly. Soutěže organizačně zajišťoval Dům dětí a mládeže v Praze 6 ve spolupráci s jednotlivými školami.

Již druhým rokem se děti ze základních škol v Praze 6 zapojily do soutěže o nejvšestrannější školu ve sportovních a dovednostních soutěžích Amos tour. Tato soutěž má kromě sportovních cílů také snahu posílit školní kolektivy. „Soutěž motivuje školy a jejich žáky k podpoře týmového ducha v rámci ročníků celé školy. Socializuje během sportovního zápolení děti různých věkových kategorií a vytváří pocit sounáležitosti se školou, kterou reprezentují,“ ocenil soutěž radní pro školství Ondřej Balatka. Do soutěže se zapojilo 14 šestkových základních škol a přes tři tisíce dětí.