Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

 

Velké emoce jitří už několik měsíců Dopravním podnikem hl. m. Prahy plánované zrušení zastávky U Kaštanu v rámci rekonstrukce tramvajové tratě Bělohorská. Radě městské části Praha 6 se podařilo po nesnázích při jednání zastupitelstva nakonec prosadit, že dáme 1,5 milionu korun, které požadoval Dopravní podnik po Praze 6 na zachování této zastávky. Kus historie Prahy 6 zůstává zachován a věřím, že občané budou stejně jako radnice spokojeni.

Praha nemá moře, ale Praha 6 má Petynku. Koupaliště letos představuje svoji novou tvář – nabízí nové dětské brouzdaliště, indiánskou vesničku s totemem a týpí nebo nové stánky s občerstvením, a to za nezměněné vstupné.

Letos v září oslaví Praha 6 už své 94. narozeniny. Na 6. září jsme přichystali dvě velkolepé akce – tradiční Operu v Šárce, kde se letos odehraje představení Čert a Káča v po-dání sólistů, orchestru a sboru Národního divadla a na Ladronce pak největší festival volnočasových aktivit Ladronkafest. Vstup je zdarma.

Bez ohledu na roční období musí někteří z nás překonávat v životě nejrůznější bariéry. Praha 6 proto jako jedna z prvních nabízí zdarma mobilní aplikaci pro chytré telefony – Bezbariérová 6. Díky aplikaci mapující více než sto objektů si nejen hendikepovaní občané ještě před cestou vyhledají, jakým způsobem je zajištěn přístup do budov úřadů a institucí na území šesté městské části. Radnice jde příkladem a je bezbariérová.

Červenec a srpen jsou měsíce, kdy se většina z nás snaží užívat si jednoho z nejkrásnějších ročních období. Pro ty, kteří budou v létě v Praze 6, jsme připravili různé akce, jejich přehled najdete na www.praha6.cz. Ať budete během léta kdekoliv, přeji Vám, abyste si ho užívali plnými doušky a těším se, že se společně v září nejen na stránkách Šestky opět setkáme.