Společenský večer pomáhal

náhled souboruStalo se tradicí posledních let, že Společenský večer Prahy 6 věnuje pozornost těm, kteří potřebují pomoc.

I letos proto městská část Praha 6 ve spolupráci s Kontem Bariéry uspořádala dobročinnou dražba, jejíž výtěžek 160 tisíc korun putuje do rukou třem konkrétním lidem.

„Hosté společenského večera mají možnost osobně se seznámit s klienty Konta Bariéry, kterým pomáhá výtěžek z aukce darovaných uměleckých děl. A konkrétní lidé si díky tomu mohou koupit pomůcku, na kterou by jinak velmi obtížně sháněli peníze,“ řekla Božena Jirků, ředitelka Konta Bariéry.

Komu aukce pomůže?

Pan Jiří J. ochrnul po skoku do vody a je více než deset let upoután na invalidní vozík. Pracuje na částečný úvazek z domova. Za část vybraných peněz si chce pořídit počítač a nový sedák k vozíku.

Jakub R. (28) má postižené všechny končetiny také v důsledku skoku do vody v roce 2012. Po dlouhé léčbě a rehabilitaci se vrátil k rodičům, potřebuje totiž celodenní pomoc. Chtěl by si koupit vozík na rugby.

Matěj Š. (15) se narodil předčasně. Pohybuje se na vozíku, ve třech letech mu voperovali kochleární implantát, což velmi urychlilo jeho psychický vývoj. Jako učební pomůcku používá iPad, ke kterému potřebuje speciální držák na vozík.