Těšte se na léto I v Praze 6 jsou prázdniny zábavné

Poslední den školního roku dětem odstartoval období odpočinku a zábavy. Kdo nejede na prázdniny z Prahy, nemusí litovat.

Na nápor dětí je skvěle připraveno koupaliště Petynka, kde byly v polovině června zprovozněny nové atrakce. „Vyměnili jsme staré brouzdaliště za nové, moderní s vodními atrakcemi. K tomu přibyly prolézačky, ale třeba i indiánské týpí,“ zve starostka Marie Kousalíková. Koupaliště má otevřeno každý den od 7 do 21 hodin. Ostatní koupaliště na Džbánu a v Divoké Šárce mají otevřeno od 9 hodin.

K dispozici jsou během prázdnin pro nejrůznější sportovní aktivity i areály při některých základních školách, a to od pondělí do pátku, některé i o víkendech. Zde je možné zahrát si fotbal, basket nebo tenis. Přehled hřišť naleznete na str. 17. K dispozici je také areál při DDM na Kotlářce a dopravní hřiště na Vypichu, kde bude provoz částečně omezen kvůli rekonstrukci asfaltu.

Poslední volná místa nabízejí příměstské tábory, které během prázdnin organizují mateřské školy v Praze 6. Zaměřeny jsou buď sportovně, výtvarně nebo na výuku angličtiny, a určeny jsou dětem od 3 do 10 let. O volných kapacitách se lze informovat na www.jakdoskolky.cz. Čistě sportovně je zaměřen příměstský tábor Sportuj s Duklou, který v areálu Julisky nabízí celodenní vyžití pro děti od 7 do 13 let.

Praha 6 ani o prázdninách nezapomíná na své seniory. Ti se mohou i v létě účastnit pravidelných venkovních cvičení na hřištích s fitness prvky nebo lekcí nordic walkingu nebo se ještě v červenci zapojit do tréninků pétanque (více na str. 8).

Městská část zve veřejnost 27. července do Národní technické knihovny, kde organizuje recitál světově uznávaného klavírního virtuóse Davida Kalhouse. Na programu budou díla Leoše Janáčka, L. van Beethowena a Fryderyka Chopina.

Ladronka 3. 8. v 16 hodin přivítá účastníky charitativního Handy cyklo marathonu, kteří dojedou do cíle po více než dvou tisících ujetých kilometrech po rehabilitačních ústavech v Čechách. V rámci slavnostního vyhlášení vystoupí na koncertech kapely The Tap Tap a Monkey Business. Lidé budou moci soutěžit na sportovních trenažérech nebo vyzkoušet elektronickou střelnici.