Fotbalové kempy nadchly malé hráče

náhled souboruSetkání s prvoligovými hráči Dukly, legendami reprezentačního fotbalu, ale i trénink pomocí moderních výukových technik, zažili mladí nadšení fotbalisté během příměstských fotbalových kempů, které pro ně společně uspořádaly FK Dukla Praha a SK Aritma.

Patronem kempu byl bývalý reprezentant, asistent trenéra u reprezentační jednadvacítky a zároveň trenér ligové Dukly Praha Jan Suchopárek, který děti provázel celým kempem a neváhal se postavit do brány, aby si ti nejlepší na něj mohli kopnout penaltu. O své hráčské zkušenosti se s malými fotbalisty podělil současný reprezentant do 21 let a hráč Dukly Marek Hanousek.

Kempy podpořila také městská část Praha 6. Radní pro sport Ondřej Balatka přinesl na závěr týdenního soustředění všem překvapení. „Účastníkům kempu jsme přichystali dárek – šek v hodnotě tisíc korun na nákup sportovního vybavení. Kempy jsou výbornou příležitostí, jak pro děti během léta najít sportovní vyžití s legendárním fotbalovým klubem a za podpory špičkových fotbalistů. Chceme sport v Praze 6 maximálně podporovat, protože právě z nejmladších mohou díky kempům vyrůst velké fotbalové naděje,“ řekl Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro sport, školství a volný čas. „Velice si vážíme velké podpory městské části, díky které jsme tábor z poskytnutých prostředků zpestřili fotbalovým parkem, který si děti velice oblíbily,“ řekl Petr Studénka, manažer mládeže FK Dukla Praha.

Jan Suchopárek jako patron kempu trávil s dětmi většinu tréninkového času.