Ladronka: cíl unikátního závodu na podporu hendikepovaných

náhled souboruPraha 6 se stala partnerem druhého ročníku unikátního závodu pro zdravé i hendikepované cyklisty Opel Handy cyklomaraton.

Po 2222 kilometrech ujetých po rehabilitačních ústavech kolem republiky připravila pro rekordní počet 29 soutěžních týmů happening na Ladronce, spojený se slavnostním vyhlášením nejlepších, a s koncertem skupin Tap Tap a Monkey Bussines. „Je důležité, aby handicapovaní dostali příležitost zapojovat se co nejvíce do běžného života a sport je jednou z nejlepších cest,“ uvedla na podporu závodu starostka Marie Kousalíková.

Závod pomáhá těm, kteří se s handicapem teprve učí žít. Každý tým svou účastí v závodu zajistil pobyt jednoho handicapovaného člověka na zážitkovém víkendu v přírodě. Také Praha 6 postavila závodní tým, jehož členem byl například paralympionik Jiří Ježek, členové nadačního fondu Šestý smysl a zastupitel Petr Ayeboua. Závodní týmy a návštěvníci Ladronky se také zapojili i do charitativního šlapání na Oranžovém kole Nadace ČEZ. Pro Nadační fond Pink Bubble, který podporuje onkologicky nemocné a občanské sdružení SIMP vyšlapali na rotopedu celkem 102.517 Kč.