Lidé se vyjadřovali v anketách k připravovaným projektům

Radnice Prahy 6 vyzvala své obyvatele, aby se vyjádřili k diskutovanému projektu rozšíření tramvajové trati na Dědinu, který dlouhodobě připravuje Dopravní podnik hlavního města. Svoje názory z několikatisícového sídliště Dědina vyjádřily jen tři desítky lidí.

Ti vyjadřovali svoje přání od naprostého nesouhlasu přes obavy o dopravní řešení až po jednoznačnou podporu rozvoji tramvajové dopravy. „Pražská doprava by se měla rozšiřovat, a to nejen v centrální části města, ale i na její periferie. Autobusy jsou daleko hlučnější a burácivější, než tramvajová doprava,“ uvedl jeden ze zastánců prodloužení tratě. „Ulice Vlastina patří mezi jednu z nejhezčích a nejbezpečnějších. Tramvaj je hlučná a omezovala by zde prostor a pohyb po ulici,“ uvedl další z místních. Lidé považují za neúnosnou ztrátu parkovacích míst, obávají se zásahu do zrekonstruované ulice Vlastina. Jedni považují prodloužení za nezodpovědné vyhazování peněz, další volají "už aby to bylo". Prodloužení tramvajové trati na Dědinu plánuje hlavní město Praha prostřednictvím dopravního podniku. Praha 6 jako jeden z účastníků řízení prosazuje zajištění pakovacích míst a řešení dopravní obsluhy v ulici Vlastina. 

Přes třicet občanů se zapojilo do ankety k návrhům na úpravy parku Thákurova v Dejvicích. Většinový názor těch, kteří se vyjádřili, byl podpořit nápaditější řešení s architektonickými prvky poukazujícími na básníka Thákura a propojením parkových cest. K realizaci úprav ale městská část zatím přistupovat nebude.

Radnice se zaměří především na intenzivní péči o stromy a údržbu stávajícího mobiliáře.