Nádraží Bubeneč končí, nově vlaky zastavují v Podbabě

náhled souboruNádraží Bubeneč 28. srpna definitivně ukončí provoz. Od 29. 8. ho nahradí nová zastávka Praha – Podbaba.

K přemístění železniční zastávky Praha-Bubeneč do nové polohy, západně od původního nádraží došlo v rámci modernizace trati mezi Holešovicemi a zastávkou Sedlcí. Stejně jako v Bubenči budou ve stanici zastavovat vlaky linek S4 a S41.

„Nová železniční zastávka Praha-Podbaba bude lépe napojena na síť MHD a umožní bezbariérový přestup na tramvajové linky 5 a 8 a autobusy,“ uvedl místostarosta René Pekárek.

Náhradou za původní stanici Praha-Bubeneč je metrobusová linka 131, která jezdí v krátkých intervalech mezi Hradčanskou a Bořislavkou s možným přestupem na tramvaj v zastávce Zelená. Zastávka linky 131 s původním názvem nádraží Bubeneč se nově od 1. 9. jmenuje Goetheho. Konečná stanice linek 5 a 8 nově ponese název Nádraží Podbaba.

Vzhledem k pokračujícím stavebním pracím na modernizaci tratě je i nadále vedena vlaková doprava pouze po jedné koleji, takže bude zprovozněna pouze severní polovina nové zastávky, kde však budou zastavovat vlaky v obou směrech. Úplné dokončení zastávky se podle mluvčího SŽDC Jakuba Ptačinského předpokládá v do konce roku, pravděpodobně v listopadu.