Obyvatelé Prahy 6 rozproudí život v ulicích

Společenský život v ulicích, pouliční muzikanti, divadlo, dobroty místních obchůdků, hrající si děti a hovory se sousedy.

To a mnoho dalšího slibuje další ročník sousedské slavnosti Zažít město jinak. Na neopakovatelný zážitek se mohou obyvatelé Prahy těšit v sobotu 20. září na mnoha místech.

Na Praze 6 bude bohatý program. Břevnovská slavnost se ponese především ve sportovním duchu. Na účastníky totiž čeká závod v běhu do schodů či ping pong, pro děti se chystá kurz první pomoci. V Mařákově ulici v Dejvicích se chystá se mnoho rozličných workshopů. Lidé si budou moci vyzkoušet trampolínu z místního Sokola nebo se podívat do skautského týpí. Na Větrníku se budou vyrábět větrníky. Bude se také malovat na obličej, poslouchat živá hudba, hrát loutkové divadlo, ale i skákat v botách. Čtvrtým místem, které ožije díky pouliční slavnosti je Buštěhradská ulice. Na své si tu přijdou milovníci bojového umění. Díky Škole tradičního kung-fu budou moci návštěvníci nejen zhlédnout, ale i prakticky vyzkoušet cvičení kung-fu a taj-či. Za poslech jistě bude stát i přednáška Daniela Bursáka „Dejvice, Bubeneč – centrum pravěké Prahy“.

Více o sousedské slavnosti a jejím programu se dozvíte na: www.zazitmestojinak.cz.