Prázdniny: zrekonstruovaná hřiště, nové třídy školek i opravy ve školách

náhled souboruZatímco školáci během léta užívali odpočinku, Praha 6 využila prázdných škol k opravám. A nebylo jich málo.

Během letošního léta byla dokončena poslední etapa výstavby sportovního areálu při základní škole Na Dlouhém lánu. Využívat jej budou nejen děti ze základky, ale i z nově zřízené třídy mateřské školy pro 25 dětí. „Během dvou let zde vzniklo moderní víceúčelové sportoviště. K dispozici jsou hřiště pro malou kopanou, tenis, volejbal a nohejbal, hřiště pro volejbal a basketbal, po rekonstrukci je i atletický ovál,“ říká radní pro školství Ondřej Balatka. Celý areál lze využívat i za umělého osvětlení.

Díky vyřešení složitých majetkových vztahů na pozemcích při ZŠ Dědina mohla Praha 6 přistoupit k rekonstrukci velkého sportovního areálu, která bude probíhat ve dvou letech a dojde k opravě všech sportovních ploch. První etapa oprav proběhla již v létě.

Za pouhé dva měsíce se také podařilo zrekonstruovat školní kuchyni a jídelnu v základní škole Petřiny sever. „Tato kuchyně byla poslední, která ještě neprošla kompletní rekonstrukcí,“ upozorňuje radní. Díky rekonstrukci za 12 milionů korun se zmodernizují postupy přípravy jídel a děti budou obědvat v hezčím prostředí.

Rekonstrukcí prošel objekt MŠ Čínská, kde se v areálu školky připravuje výstavba další budovy školky.

Nové klučičí toalety, ale také zateplenou střechu a fasádu dostala přes léto ZŠ Červený vrch.

Stavební činnost se nevyhnula mateřským školám. Při ZŠ Emy Destinnové vznikají nové třídy v rámci projektu Hrajeme si na školu. V MŠ Sbíhavá vzniká originální projekt Lesní třídy, proto se buduje zázemí pro 15 dětí, které však budou většinu času trávit v přírodě.

Investorem všech prázdninových oprav, jejichž hodnota přesáhne sto milionů korun, je městská část Praha 6.

 

Co se opravilo o prázdninách

✔ Dokončení sportovního areálu při ZŠ Dlouhý lán

✔ I. etapa sportovního areálu při ZŠ Dědina

✔ Nová jídelna a kuchyně ZŠ Petřiny-sever

✔ Nová střecha, fasáda a sociální zařízení ZŠ Červený vrch

✔ Rekonstrukce MŠ Čínská

✔ Třídy pro 55 školkových dětí při ZŠ E. Destinnové

✔ Třída pro 25 školkových dětí v ZŠ Na Dlouhém lánu

 

Mateřská škola Čínská prošla rekonstrukcí.