Premiéra filmu na Julisce odkryje slavnou historii Dukly

náhled souboruFK Dukla Praha jako první fotbalový klub v ČR připravila v koprodukci s Českou Televizí dokumentární film, který mapuje slavnou klubovou historii, těžké pády i dnešní úspěšnou současnost.

Poutavý příběh fotbalového klubu Dukla Praha je zpracovaný jako 75 minutový dokument, jenž mapuje šest dekád fotbalové historie a vývoje slavného klubu od roku 1948 až po současnost.

Slavnostní premiéra filmu se koná ve čtvrtek 18. září od 19:30 hod., kdy se spustí originální promítání přímo v srdci Dukly na Julisce.

Dokument je sestaven z vyprávění dosud žijících legend – hráčů, trenérů i funkcionářů Dukly, archivních obrazových a zvukových materiálů, videomateriálů, fotografií. Ve filmu účinkují Josef Masopust, Ladislav Vízek, Ivo Viktor, Pavel Nedvěd, Eusebio, Luboš Kozel a mnozí další. Složitým, přesto krásným příběhem, diváky pravdivě provede Ondřej Vetchý. Vznik filmu finančně podpořila také městská část Praha 6.

Více informací najdete na www.filmfkdukla.com . Vstupenky lze získat v síti Ticketportal. Cena pro občany Prahy 6 je 100 Kč v předprodeji, 140 Kč na místě.

V 1. kole nového ročníku fotbalové ligy se utkali FK Dukla Praha a FC Baník Ostrava. Slavnostní první ligový výkop provedl místostarosta René Pekárek. V současné chvíli se Dukla pohybuje na sedmém místě tabulky. V zápasu proti Spartě nastoupili hráči A týmu poprvé v nových dresech, kterými Dukla navazuje na 40 let starou tradici a odkaz nejslavnější éry klubu. Dresy jsou v kombinaci vínové a žluté barvy, jaké klub naposledy používal v 70. letech.