Rada má osm členů, zastupitelstvo dva nové kluby

Krátce před ukončením čtyřletého volebního období přišla devítičlenná Rada městské části o jednoho svého člena a změnám se nevyhnulo ani zastupitelstvo.

Petr Ayeboua, který měl v gesci sociální oblast a zdravotnictví, rezignoval na svoji funkci v radě, již není místostarostou a zůstává řadovým zastupitelem městské části. Současně vystoupil i z ODS a v zastupitelstvu figuruje jako nezařazený. Jeho kompetence do zvolení nového zastupitelstva v podzimních komunálních volbách přebírá starostka Marie Kousalíková.

Členství v ODS ukončil Jan Záruba, který zůstává místostarostou, členem rady a nezařazeným zastupitelem.

Z ODS vystoupili také zastupitel Ivo Drážný a radní pro kulturu Veronika Vymětalová, kteří společně se zastupitelkou Hanou Podubeckou (vystoupila z ODS v dubnu) založili nový zastupitelský klub „Pro Prahu“. Na post zastupitelky rezignovala k 15. srpnu Jana Blažíčková (ODS).

Zastupitelé zvolení za TOP09 se rozštěpili. V klubu „TOP09 Praha 6“ jsou zastupitelé Jaromír Vaculík, Eva Smutná, Milena Hanušová a Roman Štěpař. Členy „Konzervativního klubu“ jsou zastupitelé Ivan Mašek, Helena Frankenbergerová, Alexandr Holub, Michal Tryml a Jiří Zíka. 

 

Složení ZMČ Praha 6  k 25. 8. 2014:

Politický klub               Počet členů

ODS                                 15

ČSSD                                8

Konzervativní klub             5

TOP 09 Praha 6                4

Strana zelených                4

Pro Prahu                          3

KSČM                                3

nezařazení                         2

rezignace                           1