Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

 

Mezi Pražany nedávno proběhl průzkum, jak jsou spokojeni s činností starostů Praha 1–22. Velmi mě potěšilo, že oslovení respondenti mi projevili tolik důvěry a hlasů, že jsem z průzkumu vyšla jako nejoblíbenější starostka – žena a v celkovém součtu jsem na druhém místě, stejně tak mi druhé místo občané přidělili v odpovědi na otázku, zda jednám v zájmu občanů. Ještě jednou veliké díky!

Nebudu lhát a přiznám, že mne hodnocení velmi potěšilo a povzbudilo. Mám ráda místo, kde žiji a záleží mi na něm. Mám ráda lidi a těší mne důvěra, se kterou se na mne obracejí se svými problémy.

Zavazuje mne vaše přesvědčení, že lidem dokážu pomoci. Motivací je pro mne mnoho – od pocitu odpovědnosti, přes lásku ke krásnému místu, až po radost z toho, že ostatní mají radost a jsou spokojeni. Nejvíc mne těší, když jsou výsledky mé práce vidět.

Mrzí mě ale hlasy těch, kteří neustále říkají, že přestože Praha 6 prosazuje např. nulovou toleranci hazardu, stará se o zeleň a parky, pořádá unikátní kulturní akce a mnoho dalšího, tak stále dokola opakují, že je skoro všechno špatně a to bez toho, aby nabídli vlastní řešení problému nebo východisko.

Věřím, že i přes změny, které nastaly během léta v Radě a Zastupitelstvu MČ Praha 6 máte Šestku stejně jako já nadále rádi a těším se, že se s Vámi setkám na některých z desítek akcí. Nezapomeňte také, že se slavnostně znovu otevře Pelléova vila. A dobrá zpráva je i ta, že Evropská po dokončené opravě stropní desky metra Dejvická už zase jede! 

 

Brzy na shledanou a krásný zbytek léta vám přeje

 

Vaše Marie Kousalíková