Technická knihovna slaví 5 let v Dejvicích, přidejte se

náhled souboruPět let uplynulo od slavnostního otevření budovy Národní technické knihovny 9. 9. 2009.

Stavbu knihovny, slavnostní otevření i běžný provoz si nyní veřejnost může připomenout přímo v den výročí v časosběrném dokumentu Víta Janečka „MemOry“. Projekce začíná 9. 9. v 19 hod. v Ballingově sále NTK, vstup je zdarma.

V sobotu 20. 9. se Galerie NTK společně s výtvarnicí Ivou Vodrážkovou zapojí do dejvické sousedské slavnosti „Zažít město jinak“. V Mařákově ulici otevře svoji výtvarnou dílnu. A slavit se bude i začátkem října, kdy se vysokoškoláci vrátí zpět do dejvického kampusu.

Ve čtvrtek 9. 10. v 10 hod. zve NTK obyvatele Prahy 6 na veřejnou panelovou diskusi o budoucnosti knihovny v Ballingově sále, ve 20 hod. na swingový koncert studentů Pražské konzervatoře v hlavní aule NTK.

Národní technická knihovna je největší a nejstarší knihovnou technické literatury v České republice. Zároveň je moderní institucí, která nabízí kvalitní služby a informační zdroje. Prostory NTK využívají vysokoškoláci, akademici, vědci, ale i široká veřejnost ke studiu, týmové práci a relaxaci. Knihovna slouží i jako společenské centrum s kavárnou, galerii a konferenčním sálem. V budově veřejnost nalezne i dejvickou pobočku Městské knihovny v Praze.

Více informací na www.techlib.cz.