Tenisté SK Aritma Praha poprvé v I. národní tenisové lize

náhled souboruVokovická líheň tenisových talentů z SK Aritma slaví historický úspěch. Družstvo dospělých se poprvé probojovalo do první ligy.

„Deset let jsme o postup usilovali, již dvakrát nám postup unikl jen o vlásek,“ říká jeden z trenérů Petr Šnajdr. První liga se bude hrát ve druhém zářijovém týdnu v Mostě, ve skupině se tenisté z Aritmy střetnou se Severočeskou tenisovou „A“, TC Realsport Nymburk a TK Pernštýn 1897 Pardubice. Základní sestavu nyní prvoligového družstva tvoří M. Kameník, T. Toman, M. Fafl, V. Řezníček a ženy T. Jankovská a A. Dvořáková.

Vynikajících výsledků dosahují i mladší týmy. Družstvo dorostu A, které se udrželo v nejvyšší soutěži Junior Tour a družstvo staršího žactva do nejvyšší soutěže postoupilo. Skvělí byli „baby tenisté“, kteří skončili druzí a podlehli jen družstvu Sparty A.

Do soutěží celkem Aritma vyslala 50 závodních hráčů v šesti družstvech. I přes úspěch dospělých hráčů vidí klub podstatu své práce ve výchově nejmenších tenistů.

„Naším plánem je rozšířit základnu hráčů do 10 let v kategorii baby tenisu a rodičům nabídnout tréninky za přijatelné příspěvky. K tomu by nám nově měli pomoci peníze, které do sportování mládeže investuje pražský magistrát,“ doplňuje Šnajdr.

Martin Fafl je jedním z klíčových hráčů ligového týmu Aritmy.