V Praze 6 jsou lidé se životem spokojeni

náhled souboruVíce než 96 % obyvatel Prahy 6 říká, že se jim na Praze 6 žije dobře, 60 % pak dokonce uvedlo, že velmi dobře.

Vyplynulo to z letního průzkumu veřejného mínění, který si nechala zpracovat radnice. Největší spokojenost pak panuje v Ruzyni, Bubenči a v okolí stanice metra Dejvická.


Občané na Praze 6 nejvíce oceňují velké množství parků a veřejné zeleně, jejíž kvalitu ocenilo 64 % respondentů jedničkou, 29 % dvojkou. Vysoké hodnocení si zasloužila rovněž dostupnost zdravotní péče (88 % v součtu jedniček a dvojek), čistota městské části (87 %), dopravní obslužnost (81 %), bezpečnost (75 %), možnosti sportovního vyžití (75 %), možnosti kulturního vyžití (72 %) a stavební rozvoj (67 %). 

Smyslem průzkumu bylo rovněž zjistit, co občany Prahy 6 trápí. Jako největší nedostatek respondenti nejčastěji uváděli záležitosti související s dopravou, tedy zejména parkování a dále poté v menší míře i stav dopravní infrastruktury, MHD, dopravní zácpy nebo komplikace spojené s výstavbou metra. Další nedostatky pak občané spatřují v oblasti bezdomovectví či nedostatku obchodů.