Venkovní posilovna nově u obory Hvězda

náhled souboruTaké obyvatelé Bílé hory nebo návštěvníci obory Hvězda mají nyní možnost zacvičit si pod širým nebem na venkovním sportovním nářadí.

Osm fitness prvků nechala radnice Prahy 6 umístit do předpolí obory Hvězda u ulic Za oborou x Pozdeňská. Za jejich instalaci a úpravu okolí zaplatila Praha 6 přes 515 tisíc korun.

„Je to už páté venkovní sportoviště v Praze 6, kam si může přijít zacvičit kdokoliv a kdykoliv. Vstup je pro všechny zdarma a věříme, že právě u obory Hvězda, kam chodí denně mnoho lidí, bude mít nové sportoviště velkou odezvu,“ řekl Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro školství a sport.

Instalované prvky jsou vhodné pro posilování svalů na rukou, nohách, zádech i pro zesílení břišních svalů. Rovnováhu prověří balanční kladina. U každého fitness prvku je návod, jak na něm správně cvičit.

Venkovní posilovny nejsou v Praze 6 novinkou a lidé je hojně využívají například na Ladronce, na Hanspaulce pod zámečkem, ve vnitroblocích panelových domů na Červeném vrchu a na Petřinách nebo v Dejvicích ve dvoře při ulici Generála Píky.