Vítězné náměstí průjezdné, Bělohorská má zpoždění

náhled souboruRekonstrukce stropní desky metra je u konce. Po téměř roce a půl dopravních komplikací, které způsobil průběh oprav, se provoz kolem Vítězného náměstí vrátil do normálu.

Na svá stanoviště se vrátily i zastávky linkových autobusů a rovnou do nového. Praha 6 totiž na základě četných podnětů prosadila, aby TSK provedla současně také rekonstrukci vozovky a nástupních ostrůvků u linek směrem do Suchdola a k letišti.

Stropní deska metra byla v dezolátním stavu již několik let. Její opravu plánoval dopravní podnik už v roce 2005 a od té doby ji stále odsouval, v posledních letech lidé za deště kličkovali mezi kbelíky zachycujícími vodu. „Pustit se do tak náročné opravy vyžadovalo určitou dávku odvahy. Proto jsme rádi, že se nám podařilo přesvědčit město, aby opravu dále neodkládalo a nepřesunovalo rekonstrukci do dalších let. Situace již byla neúnosná,“ sdělil místostarosta René Pekárek. „Každá rekonstrukce s sebou nese řadu nepříjemností. Děkuji občanům, že přestáli dopravní komplikace způsobené stavbou.“

Po dvouměsíční rekonstrukci bude uvedena do provozu tramvajová trať na Bělohorské, podle oznámení dopravního podniku v úseku Malovanka – Říčanova. Ve zbývajícím úseku na Bílou horu zůstane zavedena náhradní autobusová doprava a kompletní zprovoznění celé trati proběhne k 13. září. Důvodem zpoždění jsou časově náročnější práce na neplánovaném přeložení kabelů v lokalitě Vypich.