Volnočasové aktivity na zkoušku zadarmo

Měsíc Zdravé Šestky, který trvá celé září, umožňuje navštívit 41 volnočasových organizací a vyzkoušet si z více než 300 aktivit, co by vás bavilo dělat ve svém volném čase. Akci organizuje městská část Praha 6 a veškeré aktivity jsou zdarma.

Všechny informace najdete na webu akce www.zdrava6.cz.

Jsou zde sportovní kluby, fitness centra, muzea, umělecká studia a ateliéry, centra volného času a třeba i organizace pečující o vaše zdraví. Ze sportovních klubů lze navštívit TJ Sokol Liboc, SK Aritma Praha, golfové hřiště na Šárce, vyzkoušet si můžete taiji, břišní tance, žonglování, historický šerm, aerobik nebo japonské bojové umění. Jestli jste spíše umělecká duše, navštivte Atelier Kaštan nebo Studio Paleta. Z muzeí v Praze 6 se můžete podívat do Muzea MHD v Praze. Nabídka je mnohem širší a vybrat si to své pravé ořechové může skutečně každý, bez ohledu na věk, zdravotní stav nebo časové možnosti. Ve všech organizacích se o vás postarají, vysvětlí, co je třeba a zodpoví dotazy týkající se nabízených programů.

11. září se pojede oblíbená Kolojízda. Start bude v 15.30 hod. u dejvické klubovny Povaleč. Pojede se kolem Kina Ořechovka, přes Veleslavínský zámeček a celá Kolojízda se zakončí piknikem v Oboře Hvězda.

Další přehlídku volnočasových aktivit nabídne Ladronkafest již 6. září. Více než padesát organizací, které poskytují možnosti sportovního vyžití, umělecké činnosti nebo vzdělávání, budou v areálu Ladrokafestu prezentovat svou činnost. Na podiu budou probíhat koncerty asportovní exhibice Hlavními hudebními hosty letos jsou Adam Mišík a skupina We On The Moon.