Čtenářská soutěž na Hanspaulce

náhled souboruV hanspaulské škole děti od února do konce listopadu v rámci celostátní čtenářské hry lovily perly.

Vybrané knihy ve školní knihovně se staly perlorodkami, a pokud děti po jejich přečtení správně odpověděly na otázky, získaly na svou šňůrku novou perlu. Každé dítě mělo šňůrku s vlastnoručně vytvořenou vizitkou a výsledky každého lovce mohly sledovat všechny děti.

„Pro nás to byla práce, pro děti zábava. Hry se zúčastnilo na padesát dětí, celkem přečetly 537 knih. Prvňáčci samozřejmě jen pár knížek, ale některé starší děti četly jako o závod,“ říká za organizátory soutěže učitelka Ludmila Čumplová ze ZŠ Hanspaulka. Nejvíce knih přečetla Klára Železná z 5. C, získala 73 perel, Jitka Bednářová z 5. A ulovila 51 perel, Mia Mendel z 5. C si navlékla 36 perel a Bára Dolenská ze 4. C má náhrdelník s 35 perlami. Tato děvčata se navíc probojovala do celostátního kola a pod stromeček dostanou knihu od Svazu knihovníků a informačních pracovníků.

Všechny děti, které se soutěže účastnily, si odnesly odměny ze setkání Lovců perel ve čtvrtek 18. prosince. Skutečnou perlu si ale odnese pouze vítězka soutěže.