Informační centrum k metru bude nyní na Hradčanské

náhled souboruDopravní podnik ke konci roku ukončil provoz informačního centra Metrostavu v ulici K Lánu 2, kde se lidé mohli dotazovat na problematiku stavby a nových stanic trasy prodlouženého metra A do Motola. Od 6. ledna budou tyto informace k dispozici na Hradčanské ve Středisku dopravních informací.

„Provozní doba bude nezměněna, tj. každé úterý 14–18 hod., mimo svátků,“ uvedla tisková mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková a dodala, že informacím o stavbě bude věnována přepážka číslo 1. Zde bude dostupná většina materiálů, které byly k dispozici v předchozím infocentru, včetně aktuálních fotografií ze stavby.

Lidé se nad přemístěním infocentra, které bylo v provozu od května 2010, pozastavují. Řada z nich byla zvyklá navštěvovat infocentrum opakovaně. Nyní se navíc očekává zvýšený zájem o informace vztahující se k návazné dopravě, o výstupy a vstupy, bezbariérové přístupy do stanic metra. Během čtyř let provozu navštívilo infocentrum bezmála 5 tisíc zájemců, kteří si odnášeli informace o průběhu stavby, použitých technologiích, průběhu prací. Lidé se vraceli i kvůli pravidelně aktualizovaným snímkům fotografa Metrostavu J. Husáka.

Informace k výstavbě metra

od 6. 1. každé úterý 14–18 hod. Středisko dopravních informací Hradčanská

Plánované zprovoznění prodloužené trasy 6. dubna 2015