Kolem polikliniky Na Dlouhém lánu do centra neprojedete

náhled souboruDopravní režim v oblasti kolem Dlouhého lánu se změnil. Například Pod Kladenskou ulicí a před poliklinikou lze projet pouze jedním směrem. Nově nastavený režim se nyní testuje.

Ke změnám přistoupil odbor dopravy a životního prostředí MČ Praha 6 na základě iniciativy některých občanů. Těm se nelíbilo, že se řidiči vyhýbají Evropské třídě a projíždějí obydlenou oblastí. Jednosměrné značení neumožní řidičům zahnout před poliklinikou doleva ve směru do cen-tra a vede je zpět ulicí Na Dlouhém lánu.

Záměr byl vyvěšen během podzimu na úřední desce a byla proti němu vznesena pouze jedna námitka. Poté, co se změny se souhlasem policie zavedly, se ovšem setkaly s řadou stížností, opět z řad místních lidí.

Podle slov některých místních obyvatel změna řadě z nich komplikuje příjezd domů, navíc podle očitých svědků řidiči jednosměrný provoz v řadě případů ignorují. Jiní poukazují na to, že se vzhledem ke změnám mohl znásobit počet aut projíždějících kolem základní školy.

Odbor dopravy proto před školou umístil radar, který monitoruje počet projíždějících vozů.

Zda bude nově nastavený režim zachován nebo se vrátí zpět možnost průjezdu do centra kolem polikliniky, se rozhodne na základě vyhodnocení aktuálních měření.

Kolem polikliniky není možné projet ve směru do centra. Od polikliniky je doprava vedena jen ulicí Na Dlouhém lánu směrem k základní škole.