Nová dozorčí rada SNEO chce společnost rekonstruovat

Společnost SNEO má novou dozorčí radu. Jediným akcionářem a 100% vlastníkem společnosti je městská část.

O odvolání bývalých a jmenování nových devíti členů rozhodla rada městské části. Dozorčí rada následně jmenovala nové představenstvo ve složení Tomáš Jílek (TOP 09), který současně rezignoval na post zastupitele Prahy 6 a Petr Macháček (odborník za ANO).

Dozorčí rada SNEO je podle radního Jaromíra Vaculíka, odpovědného za nakládání s majetkem Prahy 6, jmenována jako „rekonstrukční“ a bude odpovědná za přípravu nové koncepce fungování společnosti. „Nová koncepce by měla rozšířit činnost společnosti, předpokládáme realizaci projektu výstavby Na Dračkách a rekonstrukci Dejvické 4. Současně počítáme s větší kontrolou ze strany radnice,“ uvedl Vaculík. Důvodem jmenování nových členů je podle Vaculíka předpoklad, že dozorčí rada musí mít vazby na radnici a současné zastupitele, kterým se zodpovídá. Zároveň by měla mít důvěru rady městské části, jejíž někteří členové jsou právě členy nové rady. „Po šesti měsících vyhodnotíme personální složení a může dojít ke změně,“ doplnil Vaculík. Opozice kritizovala fakt, že jí nebylo umožněno pracovat v dozorčí radě SNEO, členy jsou pouze koaliční zastupitelé.

Hlavní náplní činnosti společnosti SNEO, a.s. je poskytování služeb nejen městské části, ale i veřejnosti. Úkolem společnosti je zejména správa a údržba nemovitostí, realitní a inženýrská činnost v investiční výstavbě, developerské projekty.

Složení dozorčí rady SNEO a.s.: Jaromír Vaculík, Ondřej Kolář, Lucie Weitzová (všichni TOP 09), Patricie Pražáková, Evžen Králík, Martin Polách (všichni ANO Praha 6), Vladimír Šraier (SZ), Vladimír Balaš, Oldřich Kužílek (oba STAN).