Ořechovka od ledna nehraje

náhled souboruScéna Ořechovka, která se již 3. sezonu aktivně stará o program biografu a divadla Ořechovka, oznamuje všem svým příznivcům, podporovatelům, fanouškům a divákům, že je nucena od nového roku ukončit provoz.

„Z důvodů vleklých soudních sporů o platnost nájemní smlouvy musíme pozastavit naši činnost,“ uvádí produkční Kristina Charvátová. „Přesto věříme, že se nám v blízké budoucnosti podaří navázat spolupráci s novým majitelem a Ořechovka opět ožije,“ dodává.

Nakládání s chátrajícím objektem totiž dlouhodobě ovlivňuje složité kolektivní vlastnictví budovy.

„Zánik přirozeného kulturně komunikačního centra na Ořechovce by byl velkou chybou. Brzy bychom se rádi setkali s majiteli objektu a pomohli obnovení provozu,“ říká místostarosta Jan Lacina, odpovědný za oblast kultury.

I za finanční podpory Městské části Prahy 6 zde našlo svou domovskou scénu profesionální divadlo, které inscenuje pro nejmenší diváky autorské pohádky. Dalším pravidelným projektem je jevištní vystoupení bývalých moderátorů zaniklého radia Limonádový Joe – Vysílá Rádio Ořechovka.

Velké popularity se také dostalo rodičovskému klubu Oříšek. Devadesátiletá kontinuita biografu byla udržována žánrovými filmovými přehlídkami předních tvůrců české kinematografie, v posledním roce věnovaným například Juraji Herzovi nebo Františku Vláčilovi.

„Pokud bude existence Ořechovky zachována a spolu s ní i spousta dalších projektů, dozví se zájemci včas na www.divadloorechovka.cz nebo facebooku,“ doplňuje Charvátová.

Z technických důvodu Ořechovka od ledna nehraje.