Slovo starosty Ondřeje Koláře

 

Milé dámy, vážení pánové,

kdyby mi před rokem někdo řekl, že Vám dnes budu psát ze starostenské kanceláře radnice Prahy 6, navíc coby úřadující starosta, poklepal bych si nejspíš na čelo a popřál mu dobrý den. Neskrývám, že jsem ze své nové role stále ještě trochu překvapen. Neznamená to ale, že bych jí byl zaskočen. I když – dvě děti v babyboxu během deseti dnů by, vpravdě, zaskočily asi každého. Ale jako každá jiná funkce je i ta má plna překvapení a nečekaných událostí, které musí byt řešeny okamžitě a pouze Vy a čas ukáží, zda rozhodnutí, která činím, jsou správná.

Doufám proto, že já, mé kolegyně a mí kolegové budeme rozhodovat tak, abyste se za nás Vy nemuseli stydět. Na radnici nás čeká spousta práce, její plnění ale bude, jak se ukázalo na posledním zastupitelstvu, ne vždy jednoduché. Máme obrovskou příležitost ukázat obyvatelům Prahy 6, že věci jdou dělat jinak, lépe, než se posledních 20 let dělaly, a to i při zachování standardů, na které jsou zvyklí.

V nadcházejícím roce nás čeká několik zásadních rozhodnutí, která, troufám si říct, předurčí osud naší rady na zbytek jejího funkčního období. Budeme se bavit o výstavbě nové tramvaje na Dědině a o způsobu využití navazujícího rozvojového území, o dostavbě Vítězného náměstí, výstavbě na Bořislavce, o možných změnách v hromadné dopravě v souvislosti se zprovozněním nového metra… možná se otevře tunel Blanka a budeme tak muset vymyslet, co s auty, které se nám z něj na Prahu 6 budou valit jako velká voda. Čekají nás nové parkovací zóny, bude se opravovat několik školek a škol… To jsou ale jen nejviditelnější střípky toho, co se bude dít. My do toho jdeme s chutí a chceme udržet Prahu 6 i nadále výjimečnou.

Věřím, že chuť a elán budou v roce 2015 provázet i Vás. Přeji vám do nového roku klid, pohodu, zdraví, to je totiž nenahraditelné, přeji vám, aby byl rok 2015 úspěšný, aby vám vyšlo vše podle vašich představ, aby vám šla práce od ruky a abyste se měli rádi.